Kassia Rebekka Marin

Du-mă acasă

Videoinstallasjon – Du-mă acasă: Animasjonsvideo vagt prosjektert på arkitektpult, leke-togsett som lager lyd, rumensk folkevise.

Hovedinspirasjonen til prosjektet er en følelse av lengsel, melankoli og mimringDu-mă acasă betyr ta meg hjem/ta meg tilbake på rumensk. Videoinstallasjonen er et forsøk på å skape et psykologisk rom som vekker følelser rundt lengsel og det å se tilbake på gamle minner.

Arbeidet er installert på et loftsrom. Man går inn i installasjonen gjennom en trang gang med bokser, lamper og gamle gjenglemte gjenstander, kommer fram til en åpning i rommet og blir omringet av lyd, lukt og synsinntrykk som vekker tanker rundt glemte historier.

Sangen som spilles av, er en gammel rumensk folkevise som handler om et ønske om å reise hjem. Sangen har jeg hørt mye gjennom barndommen, siden moren min ofte nynnet på den. Den kom tilbake til meg da jeg selv begynte å mimre og lengte tilbake til hjemlandet hennes/mitt i den situasjonen vi befinner oss i. Lengsel etter familie og venner har blitt mye mer framhevet hos de fleste etter covid-19, og det å tenke tilbake på gamle minner har blitt en mye større del av hverdagen.