Hanne Román

De siste månedene har jeg jobbet mye med renheten, sakrale rom, livet og døden.

My Soothing Room. Kapaplater


Min første collage viser: «My soothing room»

Min intensjon var å lage en helt enkel bygning, et rom, hvor LYSET, LUFTEN og LYDENE ville være de viktigste ingrediensene. Et sted man kunne gå rundt å «oppdage» disse enkle gleder «på nytt», bare sette seg ned å meditere, eller et sted å bare «være».
Bygningen var tenkt å stå på et «ensomt» sted, på en åpning i en skog, eller ute ved havet, slik at man kun høre suset fra trærne eller lyden fra bølgene. Den er hvit for renheten og for at fargene og lyset utenifra skal være med å farge innsiden. Den er like høy som den er bred, fordi det skal føles som et sakralt rom. De fire søylene som huset står på, symboliserer; – de fire årstidene, – de fire verdenshjørner og – de fire store verdensreligionene. De syv trappetrinnene og de syv åpningene på hver side og bakside av huset symboliserer; – de syv dagene i uken, – de syv chakraene, – de blir også assosiert med Gud, da G er den syvende bokstaven i alfabetet. Tallet syv regnes for et hellig og spirituelt tall, og står også for tro, helbredelse, drømmer og mirakler.

Mitt lille Buddha-tempel. Kapaplater

Collage to viser: «Mitt lille Buddha-tempel»
Stående majestetisk på 4.095m over havet, er Mount Kinabalu det høyeste fjellet mellom Himalaya og Ny Guinea. Nabalu, er et av de beste utsiktspunktene til Kinabalu-fjellet og dets omgivelser. Dette er stedet hvor jeg kunne tenkt meg å plassere et lite enkelt tempel. Grunnen til at tempelet skulle oppføres her i Nabalu, er at dette er et sted man kan kjøre til, slik at de som ikke er i stand til å gå opp på fjellet for å be, allikevel kan gjøre dette på et egnet sted, samtidig som de har et vakkert utsyn til det hellige fjellet.

De tre gratier

Tredje collage viser: «De tre gratier»
Dette er min versjon av «De tre gratier», en symbiose av rom, form, farge, lys og skygger.
I denne skulpturen har jeg lagt vekt på legeme, livet og døden.

https://www.hanneroman.com/
hroman68@gmail.com
Instagram: @romanhanne