Samira Joséfine Chérif: Layers

Samira Joséfine Chérif, student ved Rinar Granum Kunstfagskole, åpner utstillingen «Layers» fredag 16. desember kl. 18.00

«I løpet av det siste året har jeg for det meste laget arbeider på papir i mixed-media og utforsket blanding av ulike teknikker. Dette har krevd av meg en viss grad planlegging og tålmodighet i å jobbe med flere lag og vente mellom ulike faser.
Det har vært en spennende prosess, men jeg har begynt å savne å male med akryl og på større flater, som jeg pleide å gjøre tidligere.

Jeg har da tatt fram en del både ferdige og uferdige malerier på lerret og reflektert over hvordan de også består av flere lag, men i dette tilfelle gjerne fra ulike tider og faser i mitt liv.
Noen av dem startet jeg for lenge siden; jeg eksperimenterte med dem for så å male over, lag etter lag, hver gang jeg ikke kjente meg lenger igjen i den tidligere versjonen. Detaljer fra de første lagene skinner fortsatt gjennom farger og teksturen, og jeg kan lese i oppbyggingen av maleriene en fortelling om min egen utvikling.

Samtidig har jeg lagt merke til at jeg lettere tillater meg å male ukontrollert, abstrakt og spontant på lerret og i større format, og jeg tenker nesten ikke på å vise fram verkene eller hva andre skal synes om dem. Men på den andre siden anser jeg sjelden disse maleriene som ferdige.
Jeg har da valgt å utfordre meg med å stille ut nettopp de maleriene som aldri blir ferdige og som evig venter på å bli dekket av flere lag, både noen eldre og noen nylig påbegynte.
Noen få arbeider på papir skal også bli med i utstillingen, med tanken på å prøve å se sammenhengen mellom to forskjellige kunstneriske uttrykk
»

Åpning fredag 16. desember kl. 18.00- 23.00

Lørdag 17. og søndag 18. desember åpent fra 13.00-18.00
Velkommen!

https://www.instagram.com/cherif.samira/