Ingrid Christine Gundersen

Arbeidene mine dreier seg ofte om en form for feiring, enten det er å bidra til feiring av små og store hendelser i folks liv med kake eller å hylle noen man har kjær ved å male et portrett.

I vårens hovedprosjekt har jeg utforsket portrettmaleri med akvarellmaling. Bildeserien «Portrett» består av fem portretter av fire kvinner som står meg nært til hjertet.

Portrett (2021). Akvarell på akvarellpapir
Elise, Ågot og Sissel
Siri

Portrettene er malt med utgangspunkt i fotografier som jeg synes fanger personligheten deres godt. Jeg jobbet mye med farger, lys og skygge for å bygge form. Maleriene har en undermaling i kald grønn, blå eller jordgrønn og er bygget opp av totalt 5 farger hver; blå eller grønn, engelsk rød, magenta, lilla og brun. Fargevalget er begrenset og bygget rundt komplementærkontraster for en mer levende palett. Noen av utfordringene jeg støtte på, som også er en av grunnene til at “Siri” er malt to ganger, var det å ikke gå for mørkt i valør og å bygge form på papiret.

Designkaker

Sommerfryd (2020), Sjokoladekake trukket i marengssmørkrem med sukkerblomster, 35×45 cm

Sommerfryd er en sjokoladekake fylt med bringebærmousse, oreokrem og sjokoladekrem trukket med sveitsisk marengssmørkrem. Kaken ble laget til et bryllup for å feire kjærligheten mellom to mennesker og dagen de ga hverandre sitt ja. Det er en klassisk bryllupskake dekorert med håndlagde, spiselige sukkerblomster.

Hyllest til Irma (2020), glutenfri sjokoladekake med «marsipan-mosaikk», 24x16x12cm

Mosaikk-kaken er inspirert av og laget som en hyllest til Irma Salo Jæger og Muralverkstedet på Lilleborg i Oslo. Irma lar Granum få ha Mosaikk-kurs på verkstedet, og det var der jeg ble introdusert til både mosaikk-kunsten og Irma selv. Jeg hentet inspirasjon fra et av Irma sine bilder og blandet det med mosaikk. «Hyllest til Irma» ble resultatet.

Kaker: 

Instagram: @ingridseksklusivekaker

https://www.facebook.com/ingridskakedesign

Kunst: 

Instagram: @icvlbgart

https://www.facebook.com/icvlbg