Ella Barcley

Teppe. Ull, tre, lin

Til dette prosjektet har jeg valgt å lage veggtepper. Motivasjonen min bak prosjektet kom fra et sterk ønske om å lage noe med hendene etter lang tid med digital kunst. Samtidig fant jeg ut en dag jeg var på Google earth at det finnes utallige mønster og farger i naturen, og jeg ønsket å bruke oversiktsbildene som inspirasjon til prosjektet mitt. Jeg kom frem til at mange av bildene passer perfekt som tepper, som ga meg muligheten til å både jobbe med hendene og bruke bildene jeg hadde funnet. 

Ettersom jeg aldri har laget et slikt teppe før brukte jeg mye tid på å finne ut hva jeg skulle gjøre og hva jeg trengte. Etter all utforskningen fant jeg ut at jeg måtte ha en punch-needle – en hul nål man trer garn gjennom, Monks-cloth – et elastisk lerretstoff med hull som passer nålen, og masse garn av valgfri kvalitet. Resten av materialene lånte eller fikk jeg, som lerretet jeg brukte til baksiden som er rester jeg fikk av en venn. 

Fra oversiktsbildene valgte jeg seks av dem som jeg forenklet og tegnet om digitalt i procreate. Deretter tegnet jeg dem over på lerretet med kull (igjen litt mer forenklet), og med hjelp av en projektor. De ferdige teppene er derfor en hel del enklere enn det opprinnelige bildet, ettersom det var flere ganger jeg forenklet motivet mitt gjennom prosessen. 

Instagram: @mozar_ella