Ingrid Johanne Hagen: STAGE OG GRIEF

Fredag 31. mai åpner Ingrid Johanne Hagen dørene for sin rykende ferske utstilling; “Stages of Grief” på Galleri Granum.

For to måneder siden valgte hun og samboeren hennes å gå fra hverandre.  De to siste månedene har hun som følge av dette, dokumentert sorgprosessen hun befinner seg i, og gjennom video, maleri, mixed media og dagboken sin, viser hun hvordan deler av hennes ytre og indre liv har sett, og føltes ut. Ingen av verkene har blitt stilt ut tidligere, og ifølge Hagen, har de et litt annet preg enn hennes tidligere kunst.

Å gå fra noen man har trodd man skal dele resten av livet med, er ikke lett. Kunsten har heldigvis hjulpet henne med å prosessere tanker og følelser rundt bruddet, i tillegg til å se situasjonen mer utenfra.

“Målet mitt har først og fremst vært å prosessere og uttrykke min personlige oppfatning av situasjonen. Kunsten har hjulpet meg med å forstå at jeg bare er et menneske som føler og tenker. Situasjonen min er på ingen måte særegen eller spesiell, bare svært menneskelig. Jeg håper at noen kommer til å kjenne seg igjen i følelsene jeg gir uttrykk for, og kanskje føler seg mindre alene i situasjonen de står i. Fordi til syvende og sist er vi alle bare mennesker, og opp-og nedturer er det som gjør livet så spesielt”, sier Hagen.

ÅPNING: Fredag 31. mai kl. 17-19. !!!

Opptreden av Hannah Kleppe kl. 18, med Marius Strand på gitar !!!

ÅPNINGSTIDER LØR/SØN: kl. 12-15 ADRESSE: Vulkan 15, Oslo.

Det vil bli servert vin, brus og snacks.

Foto: Matthew Avery Thompson