Coming Back To Life

Anette er født i 1982. Hun bor og arbeider i Drammen.

Hun gikk 3 år Tegning, Form og Farge på videregående skole og er utdannet Interiørkonsulent fra MI. Hun har vært elev og assistent hos billedkunstner Ronny Bank i 5 år og hun har nå eget atelier i Drammen sentrum. Hun er for tiden også elev hos Einar Granum Kunstfagskole i Oslo.

Hun har hatt flere separatutstillinger og kollektivutstillinger og var i 2011 med på Novemberutstillingen i Drammen. Anette er også tilknyttet mange gallerier rundt omkring i landet som selger hennes litografier.

Anette er for tiden hovedsaklig inspirert av natur og miljø, samt dyr og dyrevelferd, noe hun ønsker å sette fokus på gjennom sin kunst. På grunn av sitt sterkte engasjement for klimaet og verdens dyr og natur har hun derfor samarbeid med flere miljø- og dyrevernorganisasjoner. Anette har et fargesterkt og noen ganger nesten grafisk uttrykk i bildene sine. Hun er hovedsakelig en figurativ maler, men hennes største inspirasjon er mønstre, farger og former fra naturen som hun bruker som bakgrunner eller som ren inspirasjon for sine arbeider. Hun jobber ofte mer med fargeflater og tekstur enn penselstrøk og strek. Anette jobber i flere medium bl.a. akrylmaleri, akvarell, tegning og grafikk.

”Coming Back To Life”

I denne utstillingen viser hun blant annet silketrykk som er laget mens hun har gått på Einar Granum Kunstfagskole. Disse motivene er inspirert av noe av det hun gjorde tidligere, blant annet portretter av damer og hennes filmhelt Charlie Chaplin. Det grafiske i uttrykket er fremtredende. Hun har også med seg sine litografier og malerier. Utstillingen viser arbeider laget de siste 4 årene. Mange av arbeidene har aldri blitt vist tidligere.